3. Nieuwe gebruikersmails

Uit Toeristische Barometer Wiki
Versie door WikiSysop (Overleg | bijdragen) op 14 mrt 2018 om 13:21

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

ia de beheermodule E-mail templates kunnen mails gestuurd worden aan alle partners/overige leden. Deze functie kan gebruikt worden voor het versturen van de gebruikersnaam aan partners/overige leden of aan nieuwe accountbeheerders. De module kan rechtstreeks gestart worden vanuit het "Welkom" gedeelte of door bovenin via de module selectie te kiezen voor "Instellingen". Klik vervolgens aan de linkerkant op "E-mail templates". Selecteer daarna welke mail bewerkt moet worden.


Klik rechts op het kleine pensymbooltje van de geselecteerde email om de tekst van de email aan te passen. Hierbij heb je de keuze tussen:

     E-mail nieuwe gebruiker/partner
     E-mail nieuwe beheerder


Het aanpassen van de uitnodigingstekst is eenvoudig en lijkt op het opmaken van een tekst in Microsoft Word. Het is echter raadzaam om de tekst zo min mogelijk op te maken. Niet iedere ontvanger heeft immers even goede voorzieningen voor het lezen van e-mails. Het is tevens mogelijk om het onderwerp van de e-mail aan te passen, indien dit niet wordt gedaan, staat er standaard: "Toeristische Barometer (Naam Stad of Regio)", bijvoorbeeld: "Toeristische Barometer Amsterdam".

De volgende tags moeten gebruikt worden:

{gebruikersnaam} dit wordt vervangen door de gebruikersnaam van de betreffende partner / gebruiker.

{password_url} dit wordt vervangen door de url van de betreffende partner / gebruiker waarmee een wachtwoord ingesteld kan worden.


Een voorbeeld tekst voor deze mail kan zijn:

Toeristische Barometer on-line!

Dit is een uniek product van Amsterdam Marketing (AM) waarbij u inzicht krijgt in de belangrijkste toeristische ontwikkelingen van Amsterdam. Hier kunt u ook gratis rapporten met statistieken en analyses van de toeristische markt in Amsterdam downloaden. Alle partners van AM krijgen gratis toegang met een unieke login naam en password.

Login naam: {gebruikersnaam}

Password: Creëer wachtwoord

Neem snel een kijkje op de Toeristische Barometer. Klik vervolgens rechts bovenin op inloggen en gebruik bovengenoemde gebruikersnaam en wachtwoord om direct in te loggen.

Bij gebruik van gegevens van de Toeristische Barometer wordt bronvermelding op prijs gesteld.


Om de {password_url} te vervangen door het woord 'Creëer password' dienen de volgende stappen te worden doorlopen:

1) In je tekst na het woord password: voeg de tag {password_url} toe

2) Selecteer deze {password_url} en klik CTRL-C om die te kopiëren

3) Klik op het 'paperclip' icoontje in de werkbalk

4) In het pop-up scherm dat vervolgens verschijnt. Klik je op CTRl-V in de Url-balk (de bovenste regel) om de password-url te plakken.

5) In de 2e regel 'text to display' typ je Creëer password' (of een andere tekst die getoond moet worden)

6) Klik vervolgens op 'OK'

Daarna zal de tekst eruit zien, zoals hierboven getoond.


Bij het versturen van de e-mail zal het systeem automatisch de tags vervangen.


Wanneer de persoon die de mail ontvangt op de link klikt om het password te creëren, zal er een apart venster geopend worden waarin wordt gevraagd om een password op te geven en dit password te bevestigen. Het systeem zal zelf aangeven of het password sterk genoeg is. Hiervoor dient het te bestaan uit een minimum van 8 karakters waarvan ten minste 2 cijfers of symbolen. Na het instellen van het wachtwoord zal de gebruiker doorgeleid worden naar het inlogscherm van de Toeristische Barometer.


De wijze waarop de e-mails daadwerkelijk verstuurd worden staat verder uitgelegd bij Gebruikersnaam en wachtwoord versturen naar Partners en overige leden (collectief en individueel).


Let op! Niet te verwarren met de uitnodigingse-mail voor het invoeren van cijfers. Dit is een aparte functionaliteit puur bedoeld om de partners te verzoeken hun cijfers in te voeren. Voor meer informatie over dit onderwerp zie: Uitnodigingen versturen naar Partners (collectief en individueel)Gebruikt in E-mail templates

Terug naar Accountbeheerders gedeelte of Barometer beheerder gedeelte