Bestaande modules aanpassen: verschil tussen versies

Uit Toeristische Barometer Wiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
 
Regel 35: Regel 35:
  
  
'''Let op:'''
+
'''Hoofdmodules en submodules'''
 +
 
 +
Een aantal modules kent een gelaagdheid. De samengestelde module "Hotel overnachtingen" en "Hotel gasten" is hier een voorbeeld van. Deze hangt onder de hoofdmodule "Hotels" welke direct zichtbaar is in de menu-structuur aan de linkerkant. Vandaar dat het noodzakelijk is wanneer er "Hotel overnachtingen" en "Hotel gasten" ingevoerd worden ook de module "Hotels" te activeren en zichtbaar te maken op de barometer.
 +
 
 +
 
 +
''''Berekende modules'''
 +
 
 +
De barometer is in staat om de gegevens van twee afzonderlijke modules op te tellen en om te zetten tot één nieuwe, afzonderlijke, berekende module. De gegevens van deze module worden niet apart weergegeven in een module in de menu-structuur aan de linkerkant, maar kunnen wel in de tabel op de 'Actueel' pagina worden getoond. Het gaat hierbij om het optellen van de gegevens van bijvoorbeeld de 'Hotel overnachtingen' en 'Verblijfsrecreatieve overnachtingen'. Door aan te geven dat beiden logies modules zijn, door het veld "Is dit een Logies module" in te vullen, weet de barometer dat deze bij elkaar horen. De nationaliteiten zullen automatisch gematcht worden met elkaar.
 +
 
  
Elke keer als er op 'opslaan' wordt geklikt, gaat de cursor automatisch terug naar het tabblad 'attracties'. Wees hierop bedacht bij het maken van veranderingen op de tabbladen.
 
  
 
----
 
----

Versie van 26 okt 2015 14:04

Als onderdeel van het aanpassen van de accountinstellingen. Hier kunt u de eigenschappen van de diverse grafieken en modules aanpassen. Klik eerst op een gewenste module of grafiek.

Als de modules die gewenst zijn niet getoond worden, kan het zijn dat deze net pas zijn aangemaakt. Door op de knop “Nieuwe modules koppelen” te klikken, komen er nieuw gemaakte modules in de lijst bij te staan.

Het kan zijn dat een nieuw gemaakte module in dezelfde sessie is aangemaakt. Dan zal de naam niet goed worden getoond. Hiervoor dient u af te melden en opnieuw aan te melden (afmelden rechtsboven in de pagina).

Per geselecteerde module zijn de volgende gegevens aan te passen:

       Is deze module actief? (vinkje)
       Is deze module zichtbaar op de website? (vinkje)
       Is deze module zichtbaar op de ACTUEEL / HOMEPAGE? (vinkje)
       Gewicht in ACTUEEL / HOMEPAGE? (getal)
       Voor deze module altijd de index gebruiken (vinkje)
       De index altijd gebruiken in de module vergelijkingen (vinkje)
       Maandafkortingen gebruiken in tabel en grafiek. (vinkje)
       Is dit een Logies module: (Selectie box, Bijv. “Geen Logies module”)
       Toon in grafiek de waardes bij de 'vierkantjes' (vinkje)
       Toon beschrijvingen aan de randen van de grafiek (vinkje)
       Toon in grafiek verticale rasterlijnen en maatstrepen (vinkje)
       Tekst op de x-as: (tekst)
       Tekst op de y-as: (tekst)
       Grootte van de vierkantjes in de grafiek (getal)
       Centreer de Legenda Tekst (vinkje)
       Legenda Tekstgrootte (getal)
       Rechten van de cijfers van de partners: (Selectie box, Bijv. “Voor eigen partners zichtbaar”)
       NL Extra toelichting: (tekst vak)
       GB Extra toelichting: (tekst vak)
       DE Extra toelichting: (tekst vak)

De optie "Is deze module actief" zorgt ervoor dat de module niet meer gebruikt wordt door Toeristische Barometer. Dit heeft o.a. tot gevolg dat er geen cijfers meer ingevoerd kunnen worden en de module niet meer zichtbaar is op de Toeristische Barometer.

Wenst u alleen de module onzichtbaar te maken, dan kunt u kiezen voor de optie "Is module zichtbaar op de website" waardoor de functionaliteit van de module wel beschikbaar blijft (zoals invoeren van cijfers).

De tekst naast de grafieken op de x-as en y-as kunnen aangepast worden echter wanneer de optie "toon beschrijvingen aan de randen van de grafiek" niet ingeschakeld is, zullen deze teksten niet weergegeven worden.


Hoofdmodules en submodules

Een aantal modules kent een gelaagdheid. De samengestelde module "Hotel overnachtingen" en "Hotel gasten" is hier een voorbeeld van. Deze hangt onder de hoofdmodule "Hotels" welke direct zichtbaar is in de menu-structuur aan de linkerkant. Vandaar dat het noodzakelijk is wanneer er "Hotel overnachtingen" en "Hotel gasten" ingevoerd worden ook de module "Hotels" te activeren en zichtbaar te maken op de barometer.


'Berekende modules

De barometer is in staat om de gegevens van twee afzonderlijke modules op te tellen en om te zetten tot één nieuwe, afzonderlijke, berekende module. De gegevens van deze module worden niet apart weergegeven in een module in de menu-structuur aan de linkerkant, maar kunnen wel in de tabel op de 'Actueel' pagina worden getoond. Het gaat hierbij om het optellen van de gegevens van bijvoorbeeld de 'Hotel overnachtingen' en 'Verblijfsrecreatieve overnachtingen'. Door aan te geven dat beiden logies modules zijn, door het veld "Is dit een Logies module" in te vullen, weet de barometer dat deze bij elkaar horen. De nationaliteiten zullen automatisch gematcht worden met elkaar.Gebruikt in Accounts (accountbeheeders) en Accounts beheren (barometerbeheerders)

Terug naar Accountbeheerders gedeelte of Barometer beheerder gedeelte