Taalbeheer: verschil tussen versies

Uit Toeristische Barometer Wiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
(geen verschil)

Versie van 8 apr 2014 14:24

Via “Taalbeheer” is het mogelijk om de pagina termen per module en pagina aan te passen. Hiervoor kiest u in het “Selecteer module” vak (rechts boven in het scherm) voor “Taalbeheer”.

Vervolgens kiest u de gewenste pagina en de talen die u getoond wilt hebben. Na klikken op de knop “Zoeken” krijgt u een overzicht van de selectie die u gemaakt hebt te zien.

In het overzicht kunt u vervolgens per term de instellingen aanpassen door op “Wijzig” te klikken vóór de regel met de gewenste term. In het volgende scherm kunt u de betreffende term in de verschillende beschikbare talen opgeven. Hierna drukt u op “Opslaan” om de aanpassingen te bevestigen.


Exporteren naar Excel

Het is mogelijk om vanuit het systeem een taalbestand te exporteren naar Excel. Het is mogelijk om de compelte lijst van termen te exporteren of op basis van een filter (de resultaten van uw zoekopdracht). Het systeem genereert automatisch een Excel bestand in Excel 2003 bestandsformaat. Importeren van een Excel bestand Het is mogelijk om de termen in het systeem op basis van een Excel bestand in te lezen. Het is van belang dat het Excel formaat 2003 (in nieuwere versies van Excel kiest u voor Opslaan Als en vervolgens het Excel 2003 format (XLS)) is en de bestandsnaam alleen uit letters en cijfers bestaat en geen vreemde tekens bevat.


Nieuwe talen toevoegen

Via “Taalbeheer” is het mogelijk om nieuwe talen toe te voegen. Hier voor kiest u in het “Selecteer module” vak (rechts boven in het scherm) voor “Taalbeheer”.Vervolgens kiest u in het Taalbeheer scherm rechts boven in voor “Taal toevoegen”. In het volgende scherm kunt u de “naam van de taal” invoeren en een “landcode” (Let op, de landcode invoeren volgens de tweeletterige ISO 3166-1 standaard. Zie ook: http://nl.wikipedia.org/wiki/ISO_3166-1). Hierna drukt u op “Opslaan” om de aanpassingen te bevestigen.Terug naar Barometer beheerder gedeelte