1. Uitnodigingsmails

Uit Toeristische Barometer Wiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Via de beheermodule E-mail templates kunt u de tekst van de uitnodigingsmail per maand en per jaar, als mede van de herinnering van de uitnodiging per maand en per jaar, aanpassen en de uitnodiging versturen. Deze module kan rechtstreeks gestart worden vanuit het "Welkom" gedeelte of door bovenin via de module selectie te kiezen voor "Instellingen". Klik vervolgens aan de linkerkant op "E-mail templates". Selecteer daarna welke uitnodiging bewerkt moet worden.


Deze pagina bestaat uit de volgende onderdelen:

- Link om de uitnodiging daadwerkelijk te versturen (zie: Uitnodigingen versturen naar Partners (collectief en individueel))

- Tekstblok om de uitnodigingstekst te bepalen.


Het aanpassen van de uitnodigingstekst is eenvoudig en lijkt op het opmaken van een tekst in Microsoft Word. Het is echter raadzaam om de tekst zo min mogelijk op te maken. Niet iedere ontvanger heeft immers even goede voorzieningen voor het lezen van e-mails. Het is tevens mogelijk om het onderwerp van de e-mail aan te passen, indien dit niet wordt gedaan, staat er standaard: "Toeristische Barometer (Naam Stad of Regio)", bijvoorbeeld: "Toeristische Barometer Amsterdam".


Naast normale tekst moet ook de volgende tag gebruikt worden: {loginlink}.

Deze tag zorgt ervoor dat er bij het verzenden van de uitnodiging automatisch door het systeem een link gegenereerd wordt die verwijst naar de Invoermodule pagina. Deze link kan eenmalig gebruikt worden door de data-invoerder. Nadat er één keer op geklikt is, is de link niet meer geldig en dient er op de normale wijze in het systeem te worden ingelogd.


Er zijn nog 2 tags die toegevoegd kunnen worden aan de mail, te weten:

{ranglistlink} dit wordt vervangen door de link om toegang te krijgen tot de Ranglijst.

{top5ranglisttable} dit wordt vervangen door top 5 van de ranglijst.


Deze beide tags hebben te maken met het gamification concept dat is ingebouwd in de Toeristische Barometer. Het systeem registreert welke partner in de afgelopen maand als 1e, 2e, 3e, 4e etc zijn bezoekcijfers in het systeem heeft ingevoerd en maakt daar een ranglijst van. Een link naar deze ranglijst of de top 5 kan meegestuurd worden met de uitnodigingsmail. Dit om de partners nog eens extra te motiveren om hun bezoekcijfers snel en tijdig in te voeren, zodat zij de volgende keer bovenaan in de ranglijst zullen staan.Gebruikt in E-mail templates

Terug naar Accountbeheerders gedeelte of Barometer beheerder gedeelte