Afbeeldingen/bestanden uploaden

Uit Toeristische Barometer Wiki
Versie door WikiSysop (overleg | bijdragen) op 8 feb 2011 om 14:54
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Bij het wijzigen van pagina’s kan er gekozen worden om een afbeelding of bestand toe te voegen aan de pagina. Dit kan gedaan worden middels de twee daarvoor gemaakte knoppen in de toolbar van de tekstverwerker, die in beeld komt als u de pagina wilt wijzigen (plaatje met een boom = “Afbeelding invoegen”; plaatje met een mapje met een pijl er overheen = “Bestand invoegen”).

Bij het invoegen van een afbeelding of bestand krijgt u een scherm te zien waarin de bruikbare bestanden en mappen op de website locatie worden getoond.

Hier kunt u een bestaande afbeelding selecteren of een nieuwe afbeelding uploaden. Als u wilt uploaden, klik dan onderaan het getoonde scherm op “Bladeren…”. Zodra het bestand geselecteerd is, kiest u voor “Upload”. Even later zal het gekozen bestand te vinden zijn in de geselecteerde map in het scherm.


Let op! Het bestand dat geupload moet worden mag alleen uit letters en cijfers bestaan. Vreemde teksten zijn niet toegestaan.


Vervolgens, na het selecteren van een afbeelding, klikt u op het tweede tabblad “Weergave afbeelding” om specifieke gegevens in te voeren voor de afbeelding. Hier kunt u de beschrijving, titel, uitlijning, afmetingen e.d. aanpassen en instellen. Door op “Toepassen” te klikken kunt u de instellingen bevestigen.

Na het selecteren van een bestand kunt u direct op “OK” klikken; het bestand wordt dan ingeladen in de tekst van de pagina.

De pagina zal getoond worden met de afbeelding of bestand op de plek waar u de cursor had staan. U kunt dit ook nog verplaatsen door de tekst heen. Bij afbeeldingen kunt u deze, door middel van de hoekjes van de afbeelding, in grootte aanpassen.

Let op! Als er voor de pagina vertalingen in andere talen zijn, moet de afbeelding voor iedere taal afzonderlijk in de content geplaatst worden (met de knop “Afbeelding invoegen”).

Voor het bewerken van de pagina’s zie Content pagina’s aanmaken/wijzigen/verwijderen.
Gebruikt in Content Editor

Terug naar Accountbeheerders gedeelte of Barometer beheerder gedeelte