Content pagina’s aanmaken/wijzigen/verwijderen

Uit Toeristische Barometer Wiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Onder content pagina's worden de pagina's verstaan die alleen uit teksten en afbeeldingen bestaan en geen invloed hebben op de technische werking van de Toeristische Barometer. Iedere accountbeheerder kan voor zijn of haar account eigen content pagina's aanmaken.

U kunt de content pagina's beheren via de "Content Editor". Deze kan rechtstreeks gestart worden vanuit het "Welkom" gedeelte van het accountbeheergedeelte of door bovenin via de module selectie te kiezen voor "Content Editor".


Vaste structuur

Om de herkenbaarheid van de Toeristische Barometer te waarborgen, bestaat de barometer uit een vast stramien van drie blokken waarin content pagina’s aangemaakt kunnen worden.


Blok 1: Openbare pagina's

De pagina's in dit blok zijn voor alle bezoekers van zichtbaar, dus ook voor publieke bezoekers die niet ingelogd zijn.


Blok 2 en 3: Beveiligde pagina's

De pagina's in de blokken 2 en 3 zijn alleen beschikbaar voor geregistreerde bezoekers van de Toeristische Barometer. Dit zijn bezoekers met inloggegevens.

De pagina's in blok 2 worden boven in het menu getoond, boven de vaste module pagina's aan de linkerzijde van het scherm.

De pagina's in blok 3 worden onder in het menu getoond, onder de vaste module pagina's aan de linkerzijde van het scherm.


Een nieuw hoofdmenu item toevoegen

Om een nieuw hoofdmenu item toe te voegen, klikt u bij het betreffende blok voor de optie "hoofdmenu item toevoegen aan blok x".

Hierbij is het mogelijk om een vinkje aan te zetten bij 'Is nieuwspagina'. Wanneer dit aangevinkt wordt, verandert het betreffende hoofdmenu item in een nieuwspagina. Alle berichten die bij 'Nieuws' geplaatst zijn, verschijnen dan op deze pagina. Het is belangrijk dat één hoofdmenu item aangevinkt wordt als nieuwspagina, zodat de nieuwsberichten op de Barometer weergegeven kunnen worden. Voor het toevoegen van nieuwsberichten zie Nieuws.


Een nieuwe content pagina toevoegen

Om een nieuwe content pagina toe te voegen, klikt u bij het betreffende hoofdmenu item voor de optie "pagina toevoegen".


Een hoofdmenu item of content pagina verwijderen

U kunt een bestaande pagina verwijderen door de pagina op te zoeken in het juiste blok (na openen van de Content Editor aan de linkerzijde van het scherm) en achter de betreffende pagina op "[del]" te klikken (delete). De Barometer vraagt nu ter controle of de pagina echt verwijderd moet worden.


Let op! De Content Editor kent geen functie voor het ongedaan maken van het deleten van het eerste hoofdmenu item van blok x. Deze kunnen wel herbenoemd worden.


Een hoofdmenu item of content pagina aanpassen

Na het toevoegen van een “hoofdmenu item” of een “content pagina”, kan hierop geklikt worden om deze aan te passen.

Van de hoofdmenu items kan je de titel in NL, GB, FR, DK en SE op de site aanpassen.

Per pagina kan een tekst worden ingetypt voor de NL, GB ,FR, DK en SE site.

NB: buitenlandse talen indien van toepassing.


De tekst kan vervolgens net als bij andere bekende tekstverwerkers worden ingevoerd en aangepast (lettergrootte, dik gedrukt, cursief, uitlijning e.d.).

Tevens kunnen er bestanden, afbeeldingen en video's worden geüpload. Zie Afbeeldingen/bestanden uploaden.


Nadat u wijzigingen heeft gedaan, kunt u onder aan de pagina klikken op “Opslaan”.Gebruikt in Content Editor

Terug naar Accountbeheerders gedeelte of Barometer beheerder gedeelte