Content pagina’s aanmaken/wijzigen/verwijderen

Uit Toeristische Barometer Wiki
Versie door WikiSysop (overleg | bijdragen) op 26 sep 2012 om 09:02
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Onder content pagina's worden de pagina's verstaan die alleen uit teksten en afbeeldingen bestaan en geen invloed hebben op de technische werking van de Toeristische Barometer. Iedere accountbeheerder kan voor zijn of haar account eigen content pagina's aanmaken.

U kunt de content pagina's beheren via de "Content Editor". U kunt de Content Editor starten door vanuit het welkomscherm van het accountbeheergedeelte rechtsboven in de module (bij "Select module") te kiezen voor "Content Editor".


Vaste structuur

Om de herkenbaarheid van de Toeristische Barometer te waarborgen, bestaat de barometer uit een vast stramien van drie blokken waarin content pagina’s aangemaakt kunnen worden.


Blok 1: Openbare pagina's

De pagina's in dit blok zijn voor alle bezoekers van zichtbaar, dus ook voor publieke bezoekers die niet ingelogd zijn.


Blok 2 en 3: Beveiligde pagina's

De pagina's in de blokken 2 en 3 zijn alleen beschikbaar voor geregistreerde bezoekers van de Toeristische Barometer. Dit zijn bezoekers met inloggegevens.

De pagina's in blok 2 worden boven het menu getoond, boven de vaste module pagina's aan de linkerzijde van het scherm.

De pagina's in blok 3 worden onder het menu getoond, onder de vaste module pagina's aan de linkerzijde van het scherm.


Een nieuwe content pagina toevoegen

Om een nieuwe content pagina toe te voegen, klikt u bij het betreffende blok voor de optie "hoofdmenu item toevoegen aan blok x".


Een content pagina verwijderen

U kunt een bestaande content pagina verwijderen door de pagina op te zoeken in het juiste blok (na openen van de Content Editor aan de linkerzijde van het scherm) en achter de betreffende content pagina op "[del]" te klikken (delete). De Barometer vraagt nu ter controle of de content pagina echter verwijderd moet worden.


Let op! De Content Editor kent geen functie voor het ongedaan maken van het deleten van een content pagina.


Een content pagina aanpassen

Na het toevoegen van een “hoofdmenu item” of een “pagina”, kan er geklikt worden op dit item of pagina om deze aan te passen.

Van de hoofdmenuitems kan je de titel in NL, GB, FR en DK in de site aanpassen.

Per pagina kan een tekst worden ingetypt voor de NL, GB ,FR en DK site.

De tekst kan vervolgens net als bij andere bekende tekstverwerkers worden ingevoerd en aangepast (lettergrootte, dikgedrukt, cursief, uitlijning e.d.).

Onderaan de pagina, nadat u wijzigingen heeft gedaan, kunt u klikken op “Opslaan”. Als u niet wilt dat de wijzigingen bevestigd worden (oude versie behouden), dan klikt u nogmaals op het “hoofdmenu item” of de “paginanaam”.Gebruikt in Content Editor

Terug naar Accountbeheerders gedeelte of Barometer beheerder gedeelte