Nieuwsberichten toevoegen

Uit Toeristische Barometer Wiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

De nieuwsberichtenfunctie kan rechtstreeks gestart worden vanuit het "Welkom" gedeelte van het accountbeheergedeelte of door bovenin via de module selectie te kiezen voor "Nieuws".

Door op de link "Nieuw nieuwsitem opstellen", aan de bovenzijde van de pagina, te klikken, opent er een scherm waarin het nieuwe nieuwsitem opgesteld en opgeslagen kan worden.


Een nieuwsitem bestaat uit de volgende velden:

Openbaar    : Om het nieuwsitem openbaar te maken, dient hier een vinkje te worden gezet. Deze wordt dan ook zichtbaar voor openbare bezoekers (niet ingelogde gebruikers) van de Toeristische Barometer. 
Publicatiedatum: De publicatiedatum bepaald vanaf welke datum het nieuwsbericht zichtbaar is.
Vervaldatum  : De vervaldatum bepaald vanaf welke datum het nieuwsbericht niet meer zichtbaar is.
Titel     : Korte titel m.b.t. het nieuwsitem (voor elke aanwezige taal afzonderlijk invullen).
Intro     : Korte introductie tekst m.b.t. het nieuwsitem. In veel gevallen is het handig om de eerste alinea van het nieuwsbericht als intro te gebruiken (voor elke aanwezige taal afzonderlijk invullen)
Content    : Volledige nieuwsitem (voor elke aanwezige taal afzonderlijk invullen).

Na het maken van het nieuwsitem klik om het geheel op te slaan op “Opslaan”.

Na het opslaan bestaat er de mogelijkheid om een afbeelding te koppelen. Deze afbeelding komt in de introductie tekst te staan. Let op: indien u alleen koppen toont, zal er dus geen afbeelding zichtbaar zijn.


Let op: Het is belangrijk dat in de Content Editor één hoofdmenu item aangevinkt wordt als nieuwspagina, zodat de nieuwsberichten op de Barometer weergegeven kunnen worden.Gebruikt in Nieuwsbeheer

Terug naar Accountbeheerders gedeelte of Barometer beheerder gedeelte