Overige leden toevoegen

Uit Toeristische Barometer Wiki
Versie door WikiSysop (overleg | bijdragen) op 3 nov 2015 om 10:26 (Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Overige leden toevoegen''' In het linker menu kiest u voor “Overige leden” en vervolgens voor “Nieuw lid toevoegen”. Hierna voert u de naam, telefoon, E...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Overige leden toevoegen

In het linker menu kiest u voor “Overige leden” en vervolgens voor “Nieuw lid toevoegen”. Hierna voert u de naam, telefoon, E-mailadres in, of het lid e-mail moet ontvangen en de gebruikersnaam en het wachtwoord in.

Kies na het invoeren van de gegevens voor de partner of overig lid, voor “Opslaan”.


Import en Export overige leden

Er bestaat de mogelijkheid om het Overige leden bestand op te schonen. Dit kan gedaan worden door de volledige lijst te exporteren naar Excel, deze daar te doorlopen, waar nodig aan te passen en weer te importeren in de Barometer. Deze importfunctie kan ook los gebruikt worden bij het opzetten van de Barometer wanneer in één keer een groot aantal overige leden toegevoegd moet worden aan het systeem.

Het exporteren gaat als volgt:

Kies in het linkermenu voor "Overige leden" en klik vervolgens op "Exporteren". Er opent zich een Excel bestand wat opgeslagen moet worden als een .xls bestand. De bestandsindeling (volgorde van de kolommen etc) mag absoluut niet gewijzigd worden.

Het importeren gaat als volgt:

Kies in het linkermenu voor "Overige leden" en klik vervolgens op "Leden importeren". Het bestand dat gebruikt wordt moet opgebouwd zijn volgens een vast stramien. Dit staat ook aangegeven in het scherm wat zich opent, nadat er op "Leden importeren" is geklikt. En ziet er zo uit:

Fout bij het aanmaken van de miniatuurafbeelding: Het was niet mogelijk het miniatuurbestand op de doellocatie op te slaan.

Belangrijk is dat het bestand wat geupload wordt een .xls bestand is. Selecteer het bestand bij "Bestand kiezen" en klik op "Importeren". Wanneer de import gelukt is, zal de Barometer dit vermelden. Als er fouten zijn, zal de Barometer dit ook vermelden.Gebruikt in Partners of Overige leden aanmaken/wijzigen/verwijderen

Terug naar Accountbeheerders gedeelte